Хотел Двореца – Велинград

Статии, оферти, мнения

Цигов Чарк с неговата прелест – язовир Батак

Цигов Чарк е един от най-известните планински курортни комплекси в България. Разположен е в западни Родопи с височина от над 1000 метра. Близостта му до язовир Батак го прави още по значим. Този район е средище на хиляди туристи ежегодно. Това се дължи на няколко факта, като водещ е построения през 1959 година язовир. Батак се нарежда сред най-големите Български язовири предлагащи неограничен брой водни атракции. Дълбок е над 30 метра и и дълъг повече от 9 километра.

Няколко адреса ще ви дадем за улеснение в търсенето на приятни местенца. Хотели и вили ако търсете вижте тук – http://rezervaciq.com/цигов-чарк/хотели, а може и тук да откриете  вили Цигов Чарк.

Риболова е едно от най-предпочитаните занимания за туристите в Цигов Чарк и те са най-големия контингент от посетители. Условията за улов на едри сладководни екземпляри са отлични. Най-срещаните видове са червеноперка, костур, шаран, сом и толостолоп.

През летните дни привържениците на спортовете от екстремен характер могат да карат моторна лодка, водни ски, джет, сърф и да се разхождат с водно колело. Друга възможност е да се карат мотори, АТВ-та и планински велосипеди в красивата и запазена природа на курортния комплекс Цигов Чарк. Така може да се съчетае риболова с някое от другите любими планински и водни занимания.

През почивните дни, от пролет до есен бреговете на язовир Батак са препълнени от палатки, каравани и кемпери. Истинско предизвикателство е да си намериш приятно местенце през топлите дни. Голям е броят на търсещите почивка сред прохладния и полупланински климат на Родопите. Чистият въздух, носещият се боров аромат и отдалечеността от натоварения градски живот са също част от предимствата на това красиво кътче.

Друг вид приятно занимание за района на Цигов Чарк е ловния туризъм. На територията на Цигов Чарк и района има две ловни стопанства и голямо разнообразие от дребен и едър дивеч. Там привържениците на този древен спорт могат да си пробват късмета релаксирайки сред природата. Водещите здравословен начин на живот ще се почувстват в рая. При разходка в гората, няма как да не открият различни полезни диворастящи билки, диви готски плодове, гъби и други полезни продукти.

понеделник, юни 10th, 2013 Без категория