Хотел Двореца – Велинград

Статии, оферти, мнения

Слънчев бряг – град, курорт и още нещо

Най-популярният български слънчев, морски курорт носи името Слънчев бряг. Той се намира и е част от община Несебър, а в него се разполагат над 200 на брой хотели Слънчев бряг.

Курортът заема величествено цялата северна и южна част на черноморската Ривиера, а дори името му е свежо доказателство за славата и популярността на балканите.

Красивото изложение на залива под формата на полумесец, прави неотразимо очарователни плажовете на курорта. На север от него са простират Старопланинските масиви, граничещи с град Свети Влас. От южната граница Слънчев бряг се преплита със стария Несебър, което от части ги прави едно цяло.

С годините, от своята популярност курорта набира все по-големи мащаби и това го нарежда сред първите места в България. Той е подходящ за летен отдих и почивки. По отношение на леглова база на хотели в Слънчев бряг капацитета се равнява на 300 хил. легла.

От гледна точка на инфраструктура, достъпът до курорта е лесен и удобен за туристи както от страната, така и от чужбина. В близост е летище Бургас, което е международно, а самия град Бургас е само на 27 км.

Удобство за посетителите на Слънчев бряг представлява пътя, през морското пристанище на Бургаския залив или лесно и бързо с железопътна мрежа.

Друг голям град около курорта Слънчев бряг е Варна. Той предлага екологично чист транспорт от мини влакове, велосипедни алеи и велорикши.

Курортът Слънчев бряг е добре оборудван и дава множество за различни забавления. Предлагат се всякакви видове спорт. Изобилие от ресторанти, заведения, увеселения няма край и радва гостите си, отговаряйки и на най-взискателните вкусове.

http://rezervaciq.com/слънчев-бряг/ресторанти

Атракционите в Слънчев бряг и местата, които могат да се посетят и разгледат, както в самия курорт, така и в околността нямат край.

Плануват се непрестанно нови и по-мащабни проекти за бъдещо развитие и разпростиране на курорта, както и неговата силна изява сред всички курортни селища в страната.

Климатът в Слънчев бряг благоприятства развитието на туристическия бизнес, който години наред е предпоставка за многобройния поток туристи.

За да бъде все така гостоприемен Слънчев бряг се грижат десетки хиляди професионалисти ангажирани в многото на брой хотели Слънчев бряг, персоналът на ресторанти и кафенета, магазини, атракциони и обслужващите исторически обекти.

Почивката на Слънчев бряг обещава на всеки търсещ комфорт, съвременни условия за отдих и прекрасни места за разглеждане микс от приятни изненади.

петък, ноември 13th, 2015 Без категория