Хотел Двореца – Велинград

Статии, оферти, мнения

Пловдив вечен като името си, славен като историята си

Град Пловдив вторият по големина български град, които е европейска столица на културата. Той носи вековно минало, прелести съхранени от богатата българска история и всичко това аранжирано с фона на съвремието. Град Пловдив, едно от малкото така обаятелни и запомнящи се места под синьото небе.

И ако някои не е съгласен с подобна характеристика, то предлагаме ви веднага да посетите това място.

Почти сигурно е, че ще останете приятно впечатлени. След една обиколка на забележителните места из града може да отседнете в някое приятно заведение в Пловдив и да се отдадете на заслужено внимание, топло посрещане, учтиво обслужване. Едва ли някой би се лишил от подобна възможност.

Пловдив съхранява останки от археологическата крепост  Небет тепе и част от Трихълмието. Тя съществува от векове насам и пренася своя праисторически дух в настоящето. Още в миналото, когато това място е наричано древнотракийският град известен като Евмолпия, чийто владетел е бил Евмолп.

Сега на това място туриста може да се докосне до останките от крепостни стени, обгръщали някога светилището и величествения на двореца. Всичко това свидетелства за отдавна отминалата епоха. Уникални по рода си са големи каменни блокове и циклопски градеж. Неповторима е гледката над водохранилището, където някога са били събирани стотици литри вода. За това може да помисли и госта, докато отпива чаша кафе в някое от заведенията в Пловдив или опитва традиционни и европейски ястия.

Пловдив, градът на Тепетата предлага и уникална обиколка из Античен театър. При малко повече желания, екскурзията до този град може да се съчетае с някое грандиозно събитие. Много от тях се провеждат в самия Амфитеатър на Пловдив. Самата постройка е издигната между І и ІІ в., докато император Траян е бил на власт. Тя е останала като наследство от Филипопол и днес гордо се извисява на южния склон от Трихълмието между самите тепета Таксим и Джамбаз.

И докато си пресъздава картини от V в., съзнанието на посетителя на театъра, може да си представи всички онези 6 000 зрители в миналото. Днес театърът на Пловдив е осъвременен и изцяло отговарящ на предпочитанията на модерния зрител. Капацитетът му достига 3 500 места.

Екскурзията до Градът на тепетата и посещенията на забележителности в Пловдив ще оставят трайни спомени в съзнанието на всеки. Гостоприемството и комфорта на заведения в Пловдив, ще запълни онази частица наслада за сетивата, от която всеки има нужда, преди поредната обиколка.

събота, ноември 1st, 2014 Без категория