Хотел Двореца – Велинград

Статии, оферти, мнения

Лечебната сила на минерални води от Сапарева баня

С профилактична цел много хора използват времето за планувана отпуска и почивка. Такова може да се направи в неголям курорт, разполагащ с минерални басейни. Едно подходящо и много популярно място за лечение и профилактика с минерални води е отсядането в хотел в Сапарева баня.

Кога и колко дълго да провеждаме профилактика с минерални води

Специалистите съветват да провеждаме веднъж годишно терапевтичен курс, а при съществуващо заболяване и два пъти. Такъв трябва да включва 10-15 процедури. Най-голям е ефектът, когато профилактиката се прилага в рамките на 20 дни. Според някои специалисти в балнеотерапията не всяка всекидневна процедура дават отлични резултати. Ефекта може да се установи най-рано след 5 сеанса на организма, когато той вече усеща насищане с минерали, а затова са нужни и 2 дни почивка. Най-добре е престоят на вили в Сапарева баня да се състои от едноседмична почивка (7 дни), като в средата на такава се направи почивката от двата дни). По този начин организмът най-силно приема ценните съставки на минералната вода.

Какво представлява водолечението с минерални води

Водолечението се прилага за профилактика и при здрави лица. При острата форма, на което и да е заболяване не се препоръчва без лекарски контрол.

Сапарева баня разполага с чудесни условия за развитието на балнео-туризма. Такива са открити и доказани още в древността по времето на траки и римляни. Зад тези твърдения лежат множество записки, открити при археологически разкопки.

Главната предпоставка за това Сапарева баня да се нарежда сред най-големите и популярни курорти на страната е ценният състав на минералните й извори.

В Сапарева баня се намират най-лечебните геотермални води. Топлите минерални извори са с най-богато съдържание на сероводород за цялата страна и се равняват – 15,5 мг/л.

Съществуват много предпоставки и широк диапазон на лечение за различни заболявания. С настаняване във вили в Сапарева баня всеки гост и турист, може да опита от даровете на природата.

Сапарева баня разполага със студена и чиста планинска вода, природни красоти и феномени, топла и лековитата минерална вода.

На това място се намира първият и единствен на Балканите гейзер, чиято температура е 103ºС. Той съществува от миналия век през 1957 г., а около него има парк и ресторант, които гостоприемно посрещат посетителите.

Още 5 причини, за да посетите Сапарева баня:

Водата на региона Сапарева баня се характеризира със слабоминерализирана, хипертермална, сулфатно-хидрокарбонатна, флуорна, натриева, сулфидна и силициев състав.

Вече половин век санаториума Сапарева баня лекува успешно всякакви заболявания по горните двигателни пътища, кости, стави, кожа и периферната нервна система.

На това място се прилага доказани методи за лечение на зъбен кариес и остеопороза.

Лятото е идеалното време да видите пълния облик и чар на това изключително привлекателно място с минерална вода.

В Сапарева баня се намира и старата турска баня, която днес е напълно обновена и реконструирана и посреща посетители от цяла Европа.

събота, ноември 21st, 2015 Без категория