Хотел Двореца – Велинград

Статии, оферти, мнения

Критерии за избор на хотели във Варна

В общата картина на забързания, динамичен свят, съвременният човек невинаги отдава нужното внимание за някои неща, които ще направят комфорта му по-голям.

Предвид факта, че много хора непрестанно пътува по работа или с цел бизнес срещи и партньорства с хора от различни част на страната, то не без значение остава избора на място за нощувка.

Варна – център на култура, икономика, туризъм е една от трите дестинации в списъка с най-посещавани градове на България. Много от посетителите пристигат в Морската столица не единствено, за да почиват, а и по работа. Ангажираността по време на престоя, често не предразполага с много време, а от тук изборът на място за нощувки се прави дни по-рано. Хотели във Варна се разполагат из различните краища и във всички точки на града.

В подбора на подходящо място за отсядане и престои е добре да се избира според някои критерии. Сред тях са – близост с туристически обекти, места на срещи или семинари и други. Съобразява се натовареността и трафика по улиците. В случай, че визитата във Варна е с цел почивка, то добре е местонахождението на хотела да е на по-тихо и усамотено място.

Едно от нещата, по които всеки избира хотели за почивка или хотели за нощувки е цената. Това, че дадено предложение е твърде примамливо не бива да улеснява и конкретизира избора. При прекалено ниската оферта винаги трябва да се проверят и екстрите или липсата на такива, които включва. Това се прави преди самата резервация.

Разбира се броят на звездите също може да покаже много. Не е все едно да се спрете на хотелска стая, в туристически обект с две звезди, който предлага единствено топла вода, обичайните за всяка стая телефон, гардероб, пердета, тоалетка с огледало, вентилационна система за санитарните помещения и допълнителни услуги.

Сред достигащите най-голям брой регистрирани три звезди хотели се открояват много, които в пълна степен задоволяват нуждите, дори на по-претенциозните и взискателни вкусове. Към Националния туристически регистър те са сред най-желаните хотели за настаняване на територията на нашата страна.

В най-обобщен вид изборът на хотел трябва да се свежда минимум до няколко критерия и те са – цени за нощувки; категоризация и звезди на хотел; разположение; външен вид; ниво на обслужване; качество на храна; предлагани удобства и екстри и т.н.

В общи линии, това дали избирате хотел за една нощ или за по-дълъг престои също е определящ момент, независимо дали престоят е заради почивка във Варна, екскурзия или друг тип.

неделя, ноември 16th, 2014 Без категория